Archieven voor mei 2020

Kaalslag dreigt onder kleine amateurclubs in Nederland

Liefst 18% van de voetbalverenigingen vreest voor het voortbestaan als er na de zomer geen volledig seizoen gespeeld kan worden. Vooral de kleine amateurclubs tot 250 leden worden hard geraakt. Dat blijkt uit een enquête van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) onder haar leden. Bijna 300 voetbalbestuurders vulden de vragenlijst in.

Lees meer

HSV Hoek stemt contract trainer af op ontwikkelingen coronacrisis

HSV Hoek heeft het contract met de Belgische hoofdtrainer Lieven Gevaert met een jaar verlengd, maar heeft er wel een corona-bepaling in opgenomen.

Lees meer
Enquête amateurvoetbal

Veertig procent sportverenigingen bezorgd over voortbestaan

Van de Nederlandse sportverenigingen maakt veertig procent zich zorgen over het voortbestaan. Een kwart zegt zonder hulp en ondersteuning niet te overleven. Dit blijkt uit ‘De gevolgen van coronamaatregelen voor sportverenigingen’, het onderzoek waarin het Mulier Instituut in opdracht van NOC*NSF.

Lees meer

Kabinet stelt 110 miljoen euro beschikbaar aan sportclubs

Met de heropening van de sport voor de jeugd, stelt het kabinet 110 miljoen euro extra beschikbaar voor sportverenigingen. Ook sportverenigingen zijn financieel geraakt door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. De ministerraad heeft er op voorstel van minister Van Rijn voor Medische Zorg mee ingestemd de clubs te hulp te schieten.

Lees meer

NOC*NSF wil steunpakket van 150 miljoen euro voor sportverenigingen

NOC*NSF vraagt minister van Sport Martin van Rijn om een stevig pakket aan noodmaatregelen voor sportverenigingen. Met een pakket ter waarde van 150 miljoen zou de sport op het lokale niveau voor deze maanden zeer geholpen zijn waardoor sportverenigingen in staat blijven hun belangrijke maatschappelijke rol ook in de toekomst te blijven vervullen.

Lees meer

BAV en Marjan Olfers organiseren webinar voor voetbalbestuurders

Olfers&Boshuis Juristen organiseert in samenwerking met de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) voor bestuurders van verenigingen digitale bijeenkomsten om de juridische verenigingsrechtelijke vraagstukken van bestuurders te bespreken. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Lees meer
1
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'