Archieven voor februari 2024

BOSA-regeling al bijna uitgeput voor 2024

De BOSA-regeling (Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties) lijkt in 2024 uitgeput te raken. Voor dit kalenderjaar is 79 miljoen euro beschikbaar. Daarvan is per 23 februari al 18,2 miljoen euro uitbetaald en is er voor 49,7 miljoen euro aan aanvragen in behandeling.

Lees meer

BAV naar Tweede Kamer om op te komen voor belangen amateurvoetbal

Een afvaardiging van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) is maandag 12 februari naar de Tweede Kamer afgereisd om te spreken met Kamerleden en een visiedocument te overhandigen met speerpunten om de gezondheid van sportverenigingen in de toekomst te verzekeren.

Lees meer
sv Dinxperlo

Inschrijving voor ‘Sportaccommodatie van het jaar’ is geopend tot 14 februari

De inschrijving voor de verkiezing 'Sportaccommodatie van het jaar' is geopend. Verenigingen kunnen hun accommodatie tot 14 februari opgeven en maken kans op 1500 of 2500 euro om de accommodatie verder te verduurzamen. Vorig jaar won voetbalclub ONT Opeinde de titel.

Lees meer

Dit zijn de vergoedingen in het amateurvoetbal in 2023/’24

NMC Bright heeft onderzoek gedaan naar de vergoedingen van veldtrainers, hoofden opleiding, keeperstrainers, verenigingsmanagers en futsaltrainers in het amateurvoetbal. Ook in 2016 en 2022 werd een dergelijk onderzoek verricht, maar dan alleen voor veldtrainers.

Lees meer

Sportverenigingen raken steeds verder in problemen

Nederlandse sportverenigingen raken in het nauw. Dat blijkt uit een maandenlang onderzoek van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) en het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB).

Lees meer
1
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'