Archieven voor mei 2024

Enquête: Wie moet er volgens u KNVB-voorzitter worden?

De strijd om het voorzitterschap van de KNVB nadert haar climax. De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) wil bij haar achterban (zo'n 1.600 amateurclubs) peilen wie zij de beste kandidaat vinden én of er contact is geweest met een lid van de ledenraad uit uw betreffende kieskring.

Lees meer

Uitslag enquête: Wachtlijsten bij amateurclubs nemen toe, vrijwilligersprobleem bijna overal aanwezig

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalvereniging (BAV) heeft haar jaarlijkse enquête bij haar ongeveer 1.500 leden over de staat van het amateurvoetbal afgerond. Daaruit blijkt dat wachtlijsten een nieuw (groot) probleem aan het worden zijn en dat verenigingen bijna allemaal merken dat het steeds lastiger wordt vrijwilligers te werven.

Lees meer

Kind kan niet zomaar meer lid worden van voetbalclub, wachtlijsten puilen uit

Kinderen staan steeds langer op een wachtlijst om lid te kunnen worden van een voetbalvereniging naar keuze. Dat blijkt uit een enquête van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV). Voorzitter Cor Verbree-Geerman maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen. 'Sommige kinderen moeten al bij de geboorte aangemeld worden en dan nóg is het de vraag of ze er kunnen voetballen.' 

Lees meer

Wie wordt de nieuwe voorzitter van de KNVB? Vier vragen aan de drie kandidaten

De strijd om het voorzitterschap van de KNVB barst los nu er niet één maar drie kandidaten zijn: Frank Paauw, Jeanet van der Laan en Hans Nijland. De Belangenorganisatie Amateur Voetbalvereningen (BAV) sprak het trio als eerste en stelde hen vier vragen gerelateerd aan het amateurvoetbal.

Lees meer
1
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'