Publicaties

Achilles 1894 wil eerste elftal terugtrekken wegens financiële problemen

Hoofdklasser Achilles 1894 uit Assen wil zijn eerste elftal uit de competitie halen. Het eerste zondagteam wordt volgend seizoen niet meer ingeschreven, meldt de club vanavond (dinsdag) tijdens de algemene ledenraadvergadering. Financiële problemen zijn de oorzaak.

De schulden/tekorten bedragen 115.000 euro. Die zijn overigens niet van dit seizoen, maar van 2016 en 2017. Het kan ook zijn dat de KNVB de club per direct uit de lopende competitie haalt, meldt RTV Drenthe. Het zondagteam komt uit in de hoofdklasse A en kent een moeilijk seizoen. Het team, dat vorig seizoen nog lang meestreed voor promotie naar de 3e divisie, staat onder de degradatiestreep.

Sinds de zomer van 2016 heeft Achilles 1894 ook een zaterdagteam. In principe werd dat elftal, dat nu uitkomt in de 3e klasse, opgericht ter ondersteuning van het zondagteam. Vanaf komend seizoen is dat dus het enige prestatieve team van de club uit Assen.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'