Publicaties

In memoriam: Jan Slooijer (66)

Dinsdagmorgen 2 februari 2021 bereikte ons het droevige bericht dat Jan Slooijer, op bijna 67 jarige leeftijd, is overleden.

Jan was vele jaren werkzaam voor onze vereniging, eerst voor de BZV en na de fusie met de LBA, als voorzitter en afgevaardigde voor de BAV district Oost. 

Jan was een prominent in juridische kennis, in reglementen, statuten en sociale media. t.b.v. de voetbalverenigingen in ons district.

Hij bouwde en publiceerde, samen met Jos Pieper, jurist en goede vriend van Jan, een BAV website voor onze lidverenigingen. Jos is helaas vorig jaar ook overleden.

Kennisbank
De website: http://bavoost.nl/ staat boordevol met informatie over arbeidsrecht, privacywetgeving, reglementen, statuten en intimidatie. Een kennisbank waar velen gebruik van maakten en hun voordeel mee deden.  

Jan hield van vergaderen met ons, zijn team, en van gezelligheid. Ook vaak in de privé sfeer. Het jaarlijkse barbecueën met onze dames bij zijn broer Hans waren super leuk.

Zijn gezondheid was voor hem en voor ons een voortdurende punt van zorg. 

Principieel
Jan maakte zich veel zorgen om de toekomst van de BAV. Hij vond centralisatie van macht en kennis geen goed idee en was strijdvaardig. Dat liet hij blijken tijdens vele bijeenkomsten met ons, BAV Oost, met BAV district Noord en het bestuur. Jan was zeer integer, principieel en recht door zee. Daarom botste dit soms ook, maar het belang van de BAV stond bij Jan altijd voorop. 

De BAV gaat Jan missen, in het bijzonder wij in Oost. 

Maandag 8 februari werd Jan, in zijn Nijverdal, begraven en konden we afscheid nemen. Wij verliezen in Jan Slooijer een fijne collega en een warme aardige man.

Dat hij moge rusten in vrede.

Chris Kleinhaarhuis

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'