Publicaties
Logo KNVB

Besluiten zondag 3e en 4e klasse West II terug naar de tekentafel

Het afschaffen van de 4e klasse voor verenigingen in West II is voorlopig van de baan. Dat vertelde de KNVB dinsdagavond tijdens een bijeenkomst bij vv SEP in Delft die door de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) was georganiseerd. Ook het plan voor het afschaffen van de 3e klasse in het seizoen 2020/’21 gaat eerst weer naar de tekentafel.

De KNVB komt daarmee terug op een eerder besluit om vanaf volgend seizoen geen 4e klasse meer aan te bieden in West II en om het seizoen erop een streep door de 3e klasse te zetten. ‘Als er animo is voor zondagvoetbal in de 4e klasse in West II zullen wij dat volgend seizoen aanbieden’, vertelde Sebastiaan Kleijburg, coördinator arbitrage en competitie van de KNVB. Of dat wordt georganiseerd in West II, West I of Zuid I is nog niet bekend.

Ook het besluit om de 3e klasse zondag in West II vanaf het seizoen 2020/’21 af te schaffen is niet meer in beton gegoten, vertelde Kleijburg. Er zal een jaar de tijd genomen worden om opnieuw met álle verenigingen te praten over de wensen die daar bestaan. Dat bleek ook tijdens de drukbezochte avond een van de wensen bij de aanwezigen. ‘Geef ons een jaar de tijd om ook met ónze achterban te praten’, was een veelgehoord argument vanuit de zaal om pas op de plaats te maken. Die tijd komt er nu.

Heroverwegen
Ook zal er gesproken worden met verenigingen die op basis van het eerdere besluit van de KNVB alvast de overstap hebben gemaakt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Misschien zijn zij nu wel bereid om die beslissing te heroverwegen, was een opmerking uit de zaal.

De KNVB heeft inmiddels een persbericht verspreid, waarin de gewijzigde zienswijze over zondagvoetbal in de 3e en 4e klasse in West II is gecommuniceerd. Kleijburg zegde dinsdagavond ook toe om dat persbericht op te stellen in samenspraak met drie aanwezigen van de bijeenkomst bij vv SEP en de BAV. Dat is ook gebeurd.

BAV-voorzitter Ben van Olffen was tevreden over het verloop van de avond. ‘Het was een pittige discussie, maar wel een die gevoerd moest worden. Wij hebben ook kunnen laten zien aan onze achterban dat de BAV een brug kan zijn voor de verenigingen richting de KNVB. We zullen dit dossier uiteraard op de voet blijven volgen.’

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'