Publicaties
Onderzoek rubbergranulaat kunstgras

Gemeente Tilburg doet bodemonderzoek bij kunstgrasvelden

Tilburg doet bodemonderzoek bij de kunstgrasvelden die voor 2010 zijn aangelegd, meldt de gemeente in een mail aan vertegenwoordigers van voetbalverenigingen in de stad.

Een aantal velden is nu onderzocht. Vooruitlopend op het hebben van een totaalplaatje, onderzoekt de gemeente maatregelen om de verspreiding van de rubberkorrels te beperken en daarmee ook mogelijke risico’s voor de omgeving.

De maatregel in Tilburg komt na de uitkomsten van het verkennend onderzoek van het RIVM en STOWA (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer) naar de milieueffecten bij het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Daaruit bleek dat er mogelijk milieueffecten zijn vanwege de toepassing van rubbergranulaat, en dat de milieueffecten vanwege de aard en omvang niet leiden tot onaanvaardbare risico’s voor mensen of huisdieren.

De gemeente Tilburg doet bodemonderzoek bij de kunstgrasvelden die voor 2010 zijn aangelegd. Een aantal velden is nu onderzocht. Vooruitlopend op het hebben van een totaalplaatje, onderzoekt de gemeente maatregelen om de verspreiding van de rubberkorrels te beperken en daarmee ook mogelijke risico’s voor de omgeving. De gemeente Tilburg blijft in afwachting van de onderzoeksresultaten wel bij het standpunt rubberkorrels te kunnen gebruiken bij kunstgrasvelden.

1 Reactie(s)

Kijk wat anderen zeggen over deze publicatie.

 1. wanneer zijn de uitkomsten van het onderzoek door gemeente tilburg bekend en worden deze gepubliceerd?? en waar ??

  ik hoor graag van u
  bvd
  gerard van der heijden
  sportclub den dungen

  Door gerard van der heijden op 23 november 2018

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'