Publicaties

Dringende oproep vanuit NOC*NSF en de sportbonden: laat uw masten keuren!

Recent werd de sportmarkt opgeschrikt door twee incidenten met geknikte of omgevallen lichtmasten rondom sportvelden. Dit is aanleiding voor NOC*NSF en de bonden een oproep te doen tijdig en regelmatig uw lichtmasten te onderwerpen aan een zogenaamde 3D-stabiliteitsmeting.

Het bestuur van een vereniging heeft hiertoe een zorgplicht en is aansprakelijk in geval van een incident.

Het grote voordeel van een mastenkeuring is dat het keuringsbedrijf een levensduurverwachting afgeeft én gedurende die periode uw masten bij hen verzekerd zijn. Bij een eventuele schade kunt u dan een beroep doen op de afgegeven waarborg. Meer hierover kunt u lezen op www.sportstroom.nl/mastenkeuring

Een mastenkeuring wordt altijd gedaan met de specificaties van de aanwezige verlichtingsarmaturen. Denk hierbij aan gewicht, windbelasting, de aanwezigheid van lichthinderkappen etc.

Collectief aanbod

In samenwerking met het grootste keuringsbedrijf van Nederland (Normec Reilux) kunt u via SportStroom uw masten tegen gereduceerd tarief laten keuren. De kosten van de keuring kunnen voor 20% worden opgevoerd in de BOSA-regeling. Bent u geen eigenaar van de masten, omdat de gemeente dat is? Dan is ons advies hierover met de gemeente in overleg te treden.

Als u gebruik wenst te maken van dit aanbod, kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier op de website van SportStroom. SportStroom neemt dan contact met u op om het aantal te keuren masten en de prijs van de mastenkeuring met u af te stemmen.


Dit is een gesponsorde bijdrage van SportStroom.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'