Publicaties

Duizenden amateurwedstrijden live op tv

De KNVB gaat in samenwerking met Talpa Network komend seizoen wedstrijden in het amateurvoetbal filmen en uitzenden. Via de app van het platform VoetbalTV kunnen zo’n tienduizend duels live te zien zijn.

‘Op kleine schaal bestaat zoiets al in het buitenland, voor semiprofs en professionals’, zegt KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee in de Volkskrant. ‘Het is uniek dat dit nu beschikbaar wordt voor de breedtesport.’
Volgens Van der Zee vergroten beelden het spelplezier. ‘Voor jongeren is het vaak: is het niet gefilmd, dan is het niet gebeurd. Via VoetbalTV kunnen ze goals en mooie acties delen met vrienden en familie. In hun kielzog nemen we oudere generaties mee. Opa’s en oma’s kunnen thuis naar duels van hun kleinkind kijken.’

Privacywet
Mede door de privacywet zitten er nogal wat haken en ogen aan het lanceren van het platform. Talpa en de voetbalbond hebben die problemen echter afgekaderd door leden van de KNVB automatisch in te laten stemmen met het filmen van wedstrijden.

Kosten voor clubs
Verenigingen die zich willen aansluiten bij het initiatief moeten zelf ook investeren. De installatiekosten komen voor rekening van de club, wat neerkomt op gemiddeld 2.500 tot 3.000 euro. De camera’s worden aangeschaft door VoetbalTV.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'