Publicaties

25 standaardteams wisselen in seizoen 2023/’24 van speeldag

25 Verenigingen hebben aangegeven volgend seizoen (2023/’24) van speeldag te willen wisselen. 24 standaardteams spelen nu nog op zondag en verhuizen naar de zaterdag, 1 standaardteam maakt de switch van zaterdag naar zondag. Dat meldt de KNVB.

Het wisselen van speeldag van deze standaardteams heeft geen gevolgen voor de huidige competitie. De teams die aan het einde van het huidige seizoen wisselen, strijden gewoon mee om het kampioenschap. Bij het winnen van een periodetitel volgt gewoon deelname aan de nacompetitie. Ook degradatie behoort tot de mogelijkheden. Het niveau dat aan het einde van het huidige seizoen wordt bereikt, wordt meegenomen naar de nieuwe speeldag in het seizoen 2023/’24.

Standaardteams die wisselen van speeldag en uitkomen in de 2e klasse of lager, worden in het seizoen 2023/’24 ingedeeld in een competitie van de nieuwe speeldag. Teams die uitkomen in de 2e divisie, 3e divisie, 4e divisie en 1e klasse (de gemengde competities) gaan hun thuiswedstrijden op de nieuwe speeldag spelen.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'