Publicaties

Aanvragen voor BOSA in 2024 kan alleen tot en met 31 juli

Sportverenigingen die in 2024 gebruik willen maken van de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) kunnen in 2024 alleen nog een aanvraag doen tot en met 31 juli. Dat heeft het ministerie van VWS vandaag bekend gemaakt.

Het budget voor 2024 wordt verhoogd van €79 miljoen naar €111,5 miljoen. Dit gebeurt door €22,5 miljoen van het budget van latere jaren naar 2024 te verschuiven, en door een overheveling van €10 miljoen vanuit de Subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed. Ook met deze verhoging kunnen niet alle aanvragen in 2024 worden toegekend. Daarom volgt binnenkort een wijzigingsregeling waardoor u vanaf 1 augustus 2024 geen subsidie meer kunt aanvragen. Vanaf 1 januari 2025 kunt u weer subsidie aanvragen.

Verdeling van het budget
Het budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Aanvragen worden niet altijd volledig toegekend en uitbetaald. Het budget voor 2024 wordt niet alleen gebruikt voor subsidieaanvragen die in 2024 zijn ingediend, maar ook voor betalingen van aanvragen uit 2023 en voor de betalingen van de resterende 20% van toegekende subsidieaanvragen uit voorgaande jaren.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'