Publicaties

AFC ’34 stapt naar rechter na mislopen NOW-3

Het Alkmaarse AFC ’34 stapt naar de bestuursrechter om een misgelopen coronasubsidie door het mislopen van de NOW 3-regeling. Meer amateurclubs hebben deze problemen, doordat er gekeken wordt naar de loonkosten in juni. En dat is nu net een maand dat er even geen trainers op de loonlijst staan.

‘Dit kun je wel een paarse krokodil noemen’, zegt clubvoorzitter Michel Robert tegenover het Noordhollands Dagblad. Om in aanmerking te komen voor de NOW 3 moeten clubs aangeven wat de loonkosten in juni waren. Maar volgens veel clubs én de KNVB en BAV zijn juist in juni en juli deze kosten er niet omdat er dan – zomerstop – even geen trainers op de rol staan. Die krijgen maar 10 maanden betaald.

‘En nou komt het’ zegt Robert tegen de regionale krant. ‘Er zijn clubs die op het formulier het vakje achter ’loonkosten’ blanco hebben gelaten en er zijn clubs – zoals wij – die daar netjes een nul hebben ingevuld. En juist de clubs die niets invulden kregen de subsidie wel en wij niet.’

Weeffoutje
’Een weeffoutje’ in de regeling, kreeg Robert te horen. Zijn club tekende bezwaar aan bij het UWV, dat de NOW namens het ministerie van SZW uitvoert. Dat bezwaar, en ook het beroep daartegen, werd afgewezen, waarna AFC’34 de zaak voorlegde aan de bestuursrechter. ‘Het gaat toch bij ons om zo’n 15.000 euro’, zegt Robert. ‘Dat is veel geld voor een amateurclub, zeker in deze tijd.’

Meer bij het Noordhollands Dagblad.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'