Publicaties
Rinus Dinkelberg

Afscheid van ‘klasbak’ Rinus Dinkelberg

Tijdens de Algemene Ledenraad Vergadering heeft de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) afscheid genomen van bestuurslid Juridische Ondersteuning Rinus Dinkelberg. Het erelid heeft ervoor gekozen om na zijn jarenlange inzet voor de belangenorganisatie te stoppen met zijn werkzaamheden.

Tijdens het afscheid noemde voorzitter Jaap Bisschop hem ‘een klasbak’. Wie het indrukwekkende cv van Dinkelberg aanschouwt kan ook niet anders concluderen.  ‘Als er iemand weet hoe de hazen in het amateur voetballend Nederland lopen, dan ben jij het wel’, sprak Bisschop zijn collega-bestuurder toe. ‘Je raakte er ook een beetje vervreemd van door al die herstructureringen, dus was het logisch dat ook jij tijdens de fusie in 2013 besloot om jouw positie ter beschikking te stellen. Op jouw leeftijd – toen 80 – mocht dat ook wel.  En toch, toen de portefeuillehouder Juridische Ondersteuning er plotseling mee stopte, was je bereid om dat tijdelijk weer op te pakken. Dat heb je met verve gedaan, hulde.’
De taken van Dinkelberg worden voorlopig waargenomen door bestuurslid George Stuivenvolt die ook penningmeester van de BAV is.
Stuivenvolt presenteerde op de vergadering ook de jaarrekening van de belangenorganisatie die door de aanwezigen werd goedgekeurd.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'