Publicaties
Hoofdkwartier KNVB

Akkoord over nieuw bestuursmodel KNVB

<strong>Met 57 voor- en drie tegenstemmers is de Verenigingsraad van de amateursectie KNVB akkoord gegaan met een nieuwe bestuursstructuur. </strong>

Nadat begin dit jaar bekend werd dat de amateursectie een miljoenenschuld had opgebouwd, kreeg het hoofdbestuur in mei van dit jaar te horen dat het moest opstappen. Tevens kreeg bureau Berenschot de opdracht een passend nieuw bestuursmodel te onderzoeken.

Bij dit model bestaat de bestuurlijke structuur uit de voetbalclubs, lees: de leden van de KNVB, een ledenraad, een raad van toezicht en een nieuwe directie.

De arbeidsorganisatie in Zeist wordt hiermee verder geprofessionaliseerd. De directie wordt eindverantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het beleid en de begroting. Op dit moment worden deze taken uitgevoerd door vrijwillige bestuursleden, die hun functie op deeltijdbasis vervullen.

In de nieuwe structuur is er geen plaats voor de huidige leden van het hoofdbestuur.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'