Publicaties
Marjan Olfers

BAV-adviseur Marjan Olfers pleit voor meer vrouwen in voetbalbestuur

BAV-adviseur Marjan Olfers heeft vandaag (vrijdag) op Internationale Vrouwendag gepleit voor meer vrouwelijke voetbalbestuurders bij Nederlandse amateurclubs. Dat zei ze in een vraaggesprek met het Algemeen Dagblad.

Volgens Olfers loopt Nederland achter bij andere landen om ons heen. ‘Als adviseur van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) kom ik veel bij amateurverenigingen. De voorzitters zijn allemaal mannen. Op bondsniveau is het anders. Daar kom ik wel vrouwen tegen. Een scheidsrechter op het hoogste niveau zou een goede ontwikkeling zijn. Het is bewezen dat mannelijke voetballers zich dan beter gedragen. Natuurlijk zijn er genoeg talenten. Dat zie je in Duitsland.’

Volgens Olfers moet er ‘een oude cultuur’ worden doorbroken: ‘Die van kantinepraat cultiveren, wat oudere mannen achter een desk doen. Die sfeer hangt er vaak om het mannenvoetbal heen. Wat dat betreft zijn we er nog lang niet.’

Meer bij het Algemeen Dagblad.

1 Reactie(s)

Kijk wat anderen zeggen over deze publicatie.

  1. Een goede zaak om meer vrouwen in het bestuur van de voetbalvereniging te krijgen. Volgens mij zijn er voldoende vacatures bij de diverse verenigingen en heeft men moeite deze in te vullen.
    Schroom niet en maak er werk van, er is behoefte aan. VEEL SUCCES

    Door Piet van Eijck op 12 maart 2019

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'