Publicaties

BAV-erelid Henny Troost (93) overleden

In de nacht van zondag op maandag is BAV-erelid Henny Troost op 93-jarige leeftijd overleden.

Henny Troost was niet alleen Erevoorzitter van de r.c.v.v. Zwart-Wit’28, maar ook Bondsridder KNVB, Drager van de Erasmusspeld gemeente Rotterdam, Drager Eremedaille en verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau in goud.
Henny was nog een van die mannen met meer dan hart voor het voetbal. Toen hij 4 jaar was, werd ‘zijn’ voetbalclub Zwart-Wit ’28 opgericht. Deze club heeft mede zijn leven bepaald. Niemand had kunnen bevroeden dat Henny ook de ondergang van die club in 2014 nog zou moeten meemaken. Hartverscheurende taferelen hebben zich afgespeeld in het Rotterdamse en omstreken.

Henny Troost (links) bij zijn benoeming tot bondsridder van de KNVB. Foto: KNVB.nl

Henny Troost (links) bij zijn benoeming tot bondsridder van de KNVB. Foto: KNVB.nl

Het sierde en typeerde Henny daarom des te meer dat hij in het historisch herinneringsboek ‘Van kampioen tot buitenspel’ een hele pagina schreef om diverse instanties en sportclubs te bedanken voor de bijdragen en samenwerking.
Henny heeft ook veel voor de belangenorganisatie VCV – toen nog met een kwaliteitszetel in het KNVB-bestuur AV – betekend en uiteraard voor de KNVB. Hij maakte van zijn hart nooit een moordkuil en stak zowel intern als extern altijd wel het waarschuwende vingertje op. Maar steeds weer met de bedoeling om verder te bouwen aan de organisatie, die hij op de voet volgde en gevraagd en ongevraagd van advies diende. Ook de laatste jaren toen zijn gezondheid hem in de steek liet, bleef zijn geest uiterst scherp.

Wij zijn Henny zeer erkentelijk voor zijn werk voor onze organisatie en het totale voetbal.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'