Publicaties
Ben van Olffen

BAV: Lentevoetbal heeft voor- en nadelen

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) is positief over de ‘lentecompetitie’, maar ziet ook knelpunten, zegt voorzitter Ben van Olffen in een reactie tegen het Algemeen Dagblad.

Er is minder ruimte voor traditionele seizoensafsluiters, zoals toernooien. Ook zijn sommige teams pas in juni klaar, en rond die tijd worden de sportvelden opnieuw ingezaaid. ‘Clubs dreigen in de knel te komen met hun eigen activiteiten’, zegt Van van Olffen. ‘Iedereen wil tijdig beginnen met oefenwedstrijden en trainingen. Voor verenigingen met een beperkt aantal velden wordt het lastiger. Zeker als ze geen kunstgras hebben. Het is traditie dat profclubs in juli oefenwedstrijden tegen amateurclubs spelen. Maar wat als de velden dan nog niet gereed zijn? Ook is er door afgelastingen tijdens de vorstperiode meer druk op doordeweeks spelen. Het is de vraag of je dan de ideale selectie op de been kunt brengen.’

Link naar verhaal hier (betaald).

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'