Publicaties
Van links naar rechts: Mohammed Mohandig (GL/PvdA), Inge van Dijk (CDA), Cor Verbree-Geerman (BAV) en Michiel van Nispen (SP)

BAV naar Tweede Kamer om op te komen voor belangen amateurvoetbal

Een afvaardiging van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) is maandag 12 februari naar de Tweede Kamer afgereisd om te spreken met Kamerleden en een visiedocument te overhandigen met speerpunten om de gezondheid van sportverenigingen in de toekomst te verzekeren.

Samen met het Register voor Vereigingsbestuurders (RVVB) heeft de BAV de afgelopen maanden gewerkt aan een visiedocument, waarin speerpunten staan voor de nieuwe regering. Dat onderzoek bestond aan twee rondgangen door Nederland, waar met meer dan 600 sportbestuurders is gesproken. Tevens hebben de BAV en RVVB een enquête onder haar achterban gehouden. Die input is verwerkt tot een visiedocument. De complete rapportage is hier te lezen.

Het visiedocument is maandag vóór het sportdebat uitgereikt aan Kamerleden Mohammed Mohandis (GroenLinks/PvdA), Inge van Dijk (CDA) en Michiel van Nispen (SP), de drie Kamerleden met de meeste ervaring op het sportdomein. Meer dan vijftig sportbestuurders woonden, op uitnodiging van de RVVB en BAV, vervolgens het sportdebat met minister Conny Helder bij. ‘Het is goed dat wij de stem van onze achterban hebben laten horen’, zegt BAV-voorzitter Cor Verbree-Geerman. ‘Dat zullen wij blijven doen, omdat de toekomstbestendigheid van de sportverenigingen in het gevaar is. Het is écht tijd voor de landelijke politiek om mét de vertegenwoordigers van sportverenigingen te praten en niet alleen óver hen.’

Fotobijschrift: Van links naar rechts: Mohammed Mohandig (GL/PvdA), Inge van Dijk (CDA), Cor Verbree-Geerman (BAV) en Michiel van Nispen (SP)

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'