Publicaties

sc Genemuiden neemt Gulden Gids Award in ontvangst

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) heeft zaterdag 2 april de Gulden Gids Award overhandigd aan Helmich Lubberts van sc Genemuiden. De club krijgt de oorkonde, omdat ze de beste presentatiegids heeft gemaakt. Het was alweer de derde keer in het bestaan van de Gulden Gids Awards dat sc Genemuiden de winnaar is, in 2007 en 2016 vervaardigde de vereniging ook de beste seizoensgids.

BAV-bestuurslid Henk Feitsma reikte de oorkonde, een geldbedrag van 250 euro en een wedstrijdbal uit na de thuiswedstrijd van sc Genemuiden tegen ONS Sneek (8-1). Eerder sprak de jury al lovende woorden over de presentatiegids van de club.

Kloeke gids
“Een kloeke gids”, zo kun je ieder jaar de  bijdrage van sportclub Genemuiden wel noemen. Dat men daarmee in het verleden ook al een aantal keren in de prijzen is gevallen wekt dan ook geen verwondering.  Ook nu is men er weer in geslaagd de club in al zijn geledingen op een professionele manier te presenteren. Onder het motto ”knallen als vanouds” wordt niet alleen de hoop uitgesproken dat na twee gemankeerde voetbaljaargangen de rem er weer af mag en men weer los kan gaan. Er zijn ook verhalen waarin sterren van weleer herinneringen ophalen. Er is ook oog voor de sterren van de toekomst, getuige het verslag van de belevenissen van de “kabouters” aan wie de fijne kneepjes van het spel worden bijgebracht.

Kwartetspel
Voor de fijnproevers is er een kwartetspel toegevoegd waarin namen en gebeurtenissen uit heden en verleden worden opgevoerd. Voor wie wil een ideale gelegenheid om in de geschiedenis van de club te duiken. Een verhaal dat er echt uitsprong staat onder het kopje “educatief”. Het vertelt van een jongen die graag wil voetballen maar wordt gepest en buitengesloten. Een probleem dat overal voorkomt waar mensen samen werken of in dit geval sporten. Vaak wordt er weggekeken of wordt het gebagatelliseerd. Hier wordt het echter aan de hand van een (naar ik aanneem fictief) voorbeeld beschreven, met een oproep om, als je dit overkomt, hier niet mee te blijven lopen maar contact te zoeken met de vertrouwenspersoon van je vereniging. Een zeer waardevolle toevoeging aan deze fraaie gids.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'