Publicaties

‘Spijtig dat KNVB geen minuut stilte in amateurvoetbal heeft ingelast’

De Belangenorganisatie Amateurvoetbal Verenigingen (BAV) vindt het spijtig dat de KNVB geen gehoor heeft gegeven aan de oproep om afgelopen weekend voor alle wedstrijden een minuut stilte in acht te nemen ter bewustwording van het belang van vrede.

Die oproep deden de drie belangenorganisaties in het amateurvoetbal. De KNVB gaf de keuze voor een minuut stilte aan de verenigingen zelf. ‘En dat is spijtig’, zegt BAV-voorzitter Ben van Olffen. ‘Dit was een mogelijkheid om gezamenlijk op te treden. De Duitse voetbalbond DFB heeft wél een minuut stilte aangekondigd. Dat verenigingen vrijheid hebben is een loze kreet, daarvoor is geen toestemming van de KNVB nodig.’

Ook de Centrale Organisatie van Hoofdklasseverenigingen (COH) en de de Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies (CVTD) ondersteunden de oproep aan de KNVB voor een minuut stilte bij alle wedstrijden die afgelopen weekend in het amateurvoetbal werden gespeeld.

Gelukkig hebben er verenigingen gehoor aan de oproep gegeven. Zo was de NOS getuige van een minuut stilte bij IJsselmeervogels.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'