Publicaties

BAV: Snel behoefte aan extra steunpakket voor amateurclubs

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) heeft in een brief een voorstel gedaan om snel financiële steun vanuit de rijksoverheid voor amateurclubs te regelen. Het schrijven is gericht aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de vaste Kamercommissie van de Tweede Kamer, de vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Vereniging Sport en Gemeenten.

Het schrijven komt na de uitslagen van de enquête die de BAV onder haar ongeveer 1.600 leden heeft uitgezet. Daaruit blijkt dat 29,6% van de amateurclubs vreest voor haar voortbestaan bij een tweede lockdown, waar de verenigingen door de sluiting van de kantines nu eigenlijk al inzitten. In april was dat percentage nog maar 8,7%.

Liefst 39,2% van de amateur voetbalverenigingen omschrijft haar financiële positie op dit moment al als ‘zorgelijk’. Volgens de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) moet er snel een noodpakket komen, omdat anders amateurclubs zullen omvallen. ‘Een voetbalvereniging die verdwijnt, zal in feite niet meer terugkomen’, zegt BAV-voorzitter Ben van Olffen.

De brief is hier te lezen.

1 Reactie(s)

Kijk wat anderen zeggen over deze publicatie.

  1. Goed initiatief….maar wees duidelijk in de eventuele voorwaarden en zorg voor eenvoudige aanvraag procedure.

    Door E. Audenaerd/vv Ria-W op 29 oktober 2020

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'