Publicaties

Belangenorganisaties: Minuut stilte voor alle wedstrijden in amateurvoetbal

De drie belangenorganisaties in het amateurvoetbal, BAV, COH en CVTD, roepen de KNVB op om te bevorderen dat voor alle amateurwedstrijden dit weekend een minuut stilte in acht wordt genomen ter bewustwording van het belang van vrede.

Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateurvoetbal Verenigingen (BAV), hoopt dat de minuut stilte een krachtig signaal zal zijn. ‘Over de hele wereld wordt er met afschuw gekeken naar de beelden uit Oekraïne. Met een minuut stilte kunnen we in de voetbalwereld laten zien dat we tegen geweld en voor vrede zijn.’

Ook de Centrale Organisatie van Hoofdklasse verenigingen (COH) en de de Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies (CVTD) ondersteunen de oproep aan de KNVB voor een minuut stilte bij alle wedstrijden die dit weekend in het amateurvoetbal worden gespeeld.

Paul Kools, voorzitter van Centrale Organisatie van Hoofdklasseverenigingen (COH): ‘Laten we ons bewust zijn van deze ernstige situatie en steun bieden aan hen die de waarde beseffen van een inclusieve en vreedzame samenleving.’

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'