Publicaties

Ben van Olffen neemt na zes jaar afscheid als voorzitter van BAV

Ben van Olffen heeft zaterdag 2 december na zes jaar afscheid genomen als voorzitter van de BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen). Zijn opvolger is Cor Verbree.

Van Olffen kreeg tijdens zijn laatste algemene ledenvergadering volop lof voor zijn optreden als voorzitter van de BAV. In zes jaar tijd wist de inwoner van Tholen de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen niet alleen landelijk op de kaart te zetten, maar wist hij ook de interne organisatie een impuls te geven. Een van zijn laatste agendapunten was de doorontwikkeling van de BAV, van een districts- naar kennisgestuurde organisatie die wordt ondersteund door professionals.

Van Olffen was tijdens zijn voorzitterschap veelvuldig in beeld in landelijke, regionale en lokale media, zowel in print, online als op radio en televisie. Daarmee heeft hij ervoor gezorgd dat de belangen van het amateurvoetbal in Nederland veel duidelijker een stem en een gezicht heeft gekregen. Tijdens zijn voorzitterschap wist de BAV ook politieke invloed uit te oefenen in de Tweede Kamer, met name tijdens de corona- en energiecrisis.

Tijdens de algemene ledenvergadering werd Cor Verbree, daarvoor nog districtsafgevaardigde van de BAV in West II, benoemd tot nieuwe voorzitter.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'