Publicaties

Cor Verbree-Geerman nieuwe voorzitter BAV, ‘heel trots op deze functie’

Cor Verbree-Geerman (65) is de nieuwe voorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV). Hij is de opvolger van Ben van Olffen die zes jaar het voorzitterschap op zich heeft genomen. In een podcast ontvouwt hij deels zijn geloofsbrieven.

Van Olffen droeg de voorzittershamer tijdens de algemene ledenvergadering op 2 december over aan Verbree-Geerman. De nieuwe preses is geen onbekende bij de BAV. Jarenlang was hij actief als districtsafgevaardigde in West II. Verbree-Geerman is woonachtig in Monster, docent Nederlands en heeft zelf een rijke carrière in het vrijwilligerswerk.

In een podcast (hieronder volledig te beluisteren) ontvouwt Verbree-Geerman deels zijn geloofsbrieven. Daarin gaat hij onder meer in op de kracht van de amateurclub (‘we mogen trots zijn op onze verenigingen’), de relatie tussen sport en politiek (‘op termijn mogen de clubs wel iets beter worden ondersteund’), het vrijwilligersprobleem (‘ik ben er juist positief over’) en de rol van de BAV bij de landelijke politiek (‘Den Haag heeft ontdekt dat er een heel grote belangenvereniging functioneert. Dat is de BAV’).

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'