Publicaties

Dit zijn de vergoedingen in het amateurvoetbal in 2023/’24

NMC Bright heeft onderzoek gedaan naar de vergoedingen van veldtrainers, hoofden opleiding, keeperstrainers, verenigingsmanagers en futsaltrainers in het amateurvoetbal. Ook in 2016 en 2022 werd een dergelijk onderzoek verricht, maar dan alleen voor veldtrainers.

Als het gaat om de vergoedingen voor trainers dan is het speelniveau hierin erg bepalend. Bij de senioren mannen valt te concluderen dat er meer wordt verdiend naarmate het speelniveau hoger is (dit geldt vanaf de 4e klasse of lager tot en met de 3e divisie). Een trainer in de 4e klasse of lager verdient jaarlijks gemiddeld 7.804 euro, waarbij een trainer in de 3e divisie gemiddeld 27.367 euro per jaar verdient.

Als het gaat om de vergoedingen voor trainers dan is het speelniveau hierin erg bepalend.

Als het gaat om de vergoedingen voor trainers dan is het speelniveau hierin erg bepalend. Bij de senioren mannen valt te concluderen dat er meer wordt verdiend naarmate het speelniveau hoger is (dit geldt vanaf de 4e klasse of lager tot en met de 3e divisie). Een trainer in de 4e klasse of lager verdient jaarlijks gemiddeld € 7.804,-, waarbij een trainer in de 3e divisie gemiddeld € 27.367,- per jaar verdient.

Lees via NMC Bright meer over alle vergoedingen. Kijk hier voor het complete onderzoek.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'