Publicaties
Sander Leenders (links) en Jean Paul Decossaux bekrachtigen de samenwerking tussen Essent en KNVB. Foto: KNVB

‘Energieverbruik clubs moet 50 procent omlaag’

Het energieverbruik van amateurvoetbalverenigingen moet de komende vier jaar met 50 procent omlaag. Dat spekt de clubkas en helpt het milieu. Om dat te bereiken heeft de KNVB een nieuwe club opgericht: De Groene Club.

Energieleverancier Essent helpt als partner van de voetbalbond deze doelstelling te behalen. ‘We hebben met Essent afgesproken dat zij de Best Value aan al onze verenigingen en leden leveren; de beste en de nieuwste maatregelen tegen een altijd scherpe prijs, hoge kwaliteit en met de juiste kennis en service. We gaan de samenwerking met Essent voor 4 jaar aan’, aldus commercieel directeur Jean Paul Decossaux.

De Groene Club gaat amateurverenigingen helpen hun sportcomplex te verduurzamen. Na vier jaar kunnen de 2.500 clubs samen jaarlijks 17,5 miljoen euro besparen voor de clubkas en is het milieu gebaat bij een verminderde CO2-uitstoot van 80 miljoen ton. De verduurzaming van sportclubs kan bewerkstelligd worden door gebruik te maken van ledverlichting, zonnepanelen, zonneboilers en isolatie.

‘Energie is een grote kostenpost waar clubs gemiddeld 7.000 euro per jaar op kunnen besparen met duurzame maatregelen’, zegt Decossaux. ‘Maar hoe begin je daarmee? Dat is best lastig voor vrijwilligers. Er is zoveel informatie. Via De Groene Club wordt het hen makkelijker gemaakt. Een aanspreekpunt helpt de verenigingen met een betrouwbare totaaloplossing van energie-, subsidie- en financieringsadvies tot en met installatie en onderhoud.’

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'