Publicaties

Enquête: hoe gaat uw amateurclub om met het verplichte coronabewijs?

Gelukkig kunnen we weer voetballen, maar er is nog wel een lastige hobbel te nemen. Dat is de verplichting om iedereen van 13 jaar en ouder die de kantine in wil, anders dan om een bestelling af te halen, te controleren op het bezit van een recente negatieve coronatest, een bewijs van vaccinatie of een bewijs dat de betrokkene onlangs de besmetting met COVID-19 heeft doorgemaakt. En om personen die dit niet kunnen overleggen de toegang te weigeren.

Diverse clubbestuurders hebben al van zich laten horen. Ook de KNVB heeft aangekondigd in het geweer te komen tegen deze controle-plicht. Vooralsnog ziet het er echter naar uit dat de overheid voet bij stuk houdt en dat clubbesturen moeten bedenken hoe te handelen. Om erachter te komen hoe u als vereniging in deze kwestie staat en of we als BAV daarin iets kunnen betekenen verzoeken we u een paar vragen te beantwoorden.

De enquête is gesloten de uitslagen en een duiding zijn hier te lezen.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'