Publicaties
Gulden Gids Awards

FC Klazienaveen winnaar van Gulden Gids Awards

FC Klazienaveen heeft de Gulden Gids Award gewonnen. De vereniging maakte volgens de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) de mooiste presentatiegids in het amateurvoetbal. Hieronder het juryrapport dat tijdens de jaarvergadering van de BAV zaterdag 28 oktober openbaar is gemaakt.

‘Zo’n dertig voetbalclubs namen de moeite om mee te dingen naar de Gulden Gids Award voor dit seizoen. Zonder uitzondering was de kwaliteit prima. Geen enkele gids scoorde onder de maat, integendeel, er was zoveel kwaliteit dat de jury moest besluiten om  twee keer een 3e prijs uit te reiken. De gidsen worden beoordeeld op criteria zoals vormgeving, kleurgebruik, pagina-opmaak, gebruik en positie van advertentiepagina’s. Komt de hele club wel aan bod, is het een gids die je met trots op tafel legt, én er kunnen voor een aantal zaken, zoals speciale onderwerpen, originaliteit etc., bonuspunten worden verdiend.

De nummers 3

WZC uit Wapenveld viel vorig jaar in de prijzen en dat is nu weer het geval. Ook nu voldoet de gids ruimschoots aan alle gestelde criteria. Wederom een voortreffelijk blad.
De samenstellers hebben vorig jaar om kritiek- en verbeterpunten gevraagd en je kunt zien dat men dit heeft opgepakt. Het breed uitgemeten onderwerp ‘duurzaamheid’, de kwalitatief verbeterde fotografie en het mooie historisch overzicht, en dit alles zeer fraai vormgegeven, levert ook nu weer een derde plaats op. WZC ontvangt hiermee een beloning van € 100,-

Nóg een nummer 3. Het opvallendste aan de gids van de FC Rijnvogels is het zeer consequente gebruik van kleur en de paginaopmaak in de gids. Een magazine in balans, dat een inkijkje geeft in de hele club. Met als extra’s de weergave van de familiedag, het sociaal maatschappelijk thema van de samenwerking met de stichting Juul, die meehelpt in het gevecht tegen kinderkanker. Daarvoor bonuspunten, maar zeker ook voor de pagina over de normen- en waardencommissie. Een blad dat je met gepaste trots op tafel legt en aan anderen doorgeeft. FC Rijnvogels ontvangt ook een beloning van € 100,-

De nummer 2

Het had zomaar gekund dat SC Genemuiden wederom de eerste plaats in de wacht had gesleept. De gids van dit seizoen is kwalitatief zeker zo goed als die van vorig jaar. Alles klopt. Fotografie, opmaak, kleurgebruik, alles sluit op elkaar aan.

En dan het extraatje. Een echt origineel Gaellemuniger ganzenbord, inclusief pionnen en dobbelstenen (uiteraard in groen en wit), volledig in voetbaltermen, is een zeer originele toegift. En niet te vergeten de app die gepresenteerd werd, het artikel en het artikel tegen pesten. Het had inderdaad zomaar gekund. En toch bleef het dit keer bij de tweede plaats. Niettemin, ook SC Genemuiden ontvangt € 100,- van de BAV.

De nummer 1

De uitschieter aan de bovenkant. Zo op het eerste gezicht een geheel andere gids dan alle andere. Allereerst moet gezegd dat de gids aan alle criteria voldoet. De cover wekt hoge verwachtingen met haar mooie opdruk in goud, de prachtige foto, die samenwerking weergeeft, en de beperking van tekst. Vaak kom je dan verderop in zo´n gids tegen dat het vervlakt. Maar nee. Dit keer niet.
In alles is te zien dat deze fusieclub in haar eerste formele bestaansjaar als FC Klazienaveen er alles aan heeft gedaan om een goede eerste indruk te maken, en daar is men met lof voor geslaagd. Zeer consequent kleurgebruik, opmaak, fotografie – met hulde voor de mooie elftalfoto´s -, maar ook voor de mooie pose van alle commissies. Je kunt zien dat zowel in aanloop naar de fusie, als in de presentatie aan de buitenwacht een goede communicatiestrategie is gevolgd.
Er is maar één keer de mogelijkheid om een eerste indruk te vestigen en met de verschijning van deze gids is men daar zeer in geslaagd. In één woord: PRACHTIG! FC Klazienaveen is een terechte winnaar. Van harte gefeliciteerd met Gulden Gids Award en de bijbehorende € 250,-‘

Henk Feitsma
Bestuurslid Communicatie

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'