Publicaties

Frank Paauw gekozen tot nieuwe voorzitter van KNVB

Frank Paauw wordt de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB. Tijdens de bondsvergadering kreeg hij na één stemronde de meeste steun voor zijn benoeming (31 van de 58 uitgebrachte geldige stemmen). De andere twee kandidaten waren Jeanet van der Laan (7 stemmen) en Hans Nijland (20 stemmen).

Hiermee volgt Paauw Just Spee op, die in 2019 tot bondsvoorzitter werd benoemd, in 2022 werd herkozen en vorig jaar aangaf vanwege gezondheidsredenen af te moeten treden. Spee neemt vandaag afscheid van de KNVB en relaties.
 
Frank Paauw begon op 6-jarige leeftijd met voetballen en bijna zestig jaar later speelt hij in een veteranenteam. Lees hier zijn antwoorden op de vragen die de BAV hem stelde over het amateurvoetbal.
 
De bondsvoorzitter is de voorzitter van de vereniging KNVB. Samen met de directeur-bestuurder betaald voetbal (Marianne van Leeuwen) en de directeur-bestuurder amateurvoetbal (Jan Dirk van der Zee) vormt de bondsvoorzitter het bondsbestuur, dat verantwoording aflegt aan de bondsvergadering. Het bondsbestuur vertegenwoordigt de KNVB, waarbij de bondsvoorzitter dit vooral doet bij jubilea en internationaal. De bondsvoorzitter is tevens de voorzitter van de bondsvergadering, waarin onderwerpen worden besproken die het amateurvoetbal en betaald voetbal overstijgen en in gezamenlijkheid kunnen worden behandeld.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'