Publicaties
KNVB Zeist

Hassan Bettani toegetreden tot Raad van Toezicht amateurvoetbal

Hassan Bettani is toegetreden tot de Raad van Toezicht amateurvoetbal van de KNVB. De 38-jarige Amsterdammer werd eind november door de ledenraad benoemd tot lid van het toezichthoudende orgaan van het amateurvoetbal en tijdens de bondsvergadering officieel aangesteld. Bettani volgt Huub Wieleman op, waardoor de Raad van Toezicht uit vijf leden blijft bestaan.

De 38-jarige Amsterdammer kwam in het verleden uit voor diverse verenigingen in het amateurvoetbal in zijn woonplaats Amsterdam en speelt momenteel nog regelmatig met vrienden in de zaal. Zijn kinderen voetballen bij rksv DCG in Amsterdam.

Verbindend
Bettani begon zijn loopbaan als consultant bij PricewaterhouseCoopers en is momenteel werkzaam bij Deloitte in de Risk Advisory praktijk als Director. Hij is tevens maatschappelijk actief als vicevoorzitter bij de Ceder Groep en voorzitter van het Bestuur bij Stichting Argan.

Sport en in het bijzonder voetbal hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de geboren en getogen Amsterdammer. “Voetbal werkt verbindend. Het brengt mensen met verschillende culturele achtergronden bij elkaar en kan daarmee een voorbeeld zijn. Ik wil hier graag aan een steentje aan bijdragen.”

Raad van Toezicht
Sinds december 2014 heeft de amateursectie van de KNVB een ledenraadmodel met een ledenraad, een Raad van Toezicht en een directie. De Raad van Toezicht is het toezichthoudend orgaan dat uit vijf leden bestaat: voorzitter Pier Eringa en de leden Tjienta van Pelt, Jos Vranken, Hassan Bettani en Albert van Wijk.

Hassan Bettani

Hassan Bettani. Foto: Deloitte

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'