Publicaties

Hatto Heim winnaar van Gulden Gids Award

Hatto Heim uit Hattem is dit jaar winnaar van de Gulden Gids Award, de verkiezing van club met de mooiste presentatiegids die de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) al jarenlang organiseert. De tweede plaats gaat naar ARC uit Alphen aan den Rijn en de derde stek is voor Vroomshoopse Boys.

Het juryrapport is lovend over de drie uitgaves. Volgens juryvoorzitter Henk Feitsma, tevens bestuurslid communicatie van de BAV, is Hatto Heim de terechte winnaar. ‘Nog nooit eerder werd een gids aangeleverd in een bijpassende doos, die te groot bleek voor de brievenbus. Dat schiep verwachtingen en die werden niet beschaamd. Prachtige, creatieve vormgeving, mooie foto’s, dat beloofde wat. Met nadruk werd de gids gepresenteerd als magazine. Dat gaat veel verder dan de presentatie van elftallen en sponsors maar het vertelt de verhalen die aangeven waar de vereniging voor wil staan: een familie vereniging met volop aandacht voor de leden.’

Het levert verhalen op van supporters, vrijwilligers, spelers en speelsters van het eerste elftal tot een team uit de kelderklasse dat zich vooral buiten het veld manifesteert. Maar ook de meiden, de jeugd van groot naar klein en de clubscheidsrechters komen aan het woord.

Het levert verhalen op van supporters, vrijwilligers, spelers en speelsters van het eerste elftal tot een team uit de kelderklasse dat zich vooral buiten het veld manifesteert. Maar ook de meiden, de jeugd van groot naar klein en de clubscheidsrechters komen aan het woord. ‘En niet te vergeten de walking-voetballers. Een prachtige foto-reportage over het recent behaalde kampioenschap van de hoofdmacht en de bijbehorende feestvreugde, maar ook een duik in het verleden middels krantenknipsels en foto’s uit de toenmalige” provinciale Overijsselsche en Zwolsche Courant” die een beeld geven van heldendaden van weleer. Voeg hieraan nog toe een overzicht van de 2e klasse I Oost met bij iedere club een QR-code die leidt naar de website van de betreffende tegenstander en je hebt een zeer compleet magazine waar veel werk aan is besteed. De makers hebben eer van hun werk’, aldus het juryrapport.

Hatto Heim ontvangt de Gulden Gids Award, een cheque van 250 euro én een Derbystar wedstrijdbal.

Tweede plaats ARC

Ook over de presentatiegids van ARC uit Alphen aan den Rijn zijn lovende woorden in het juryrapport. “Er zit muziek in”. Deze tekst siert de cover van de presentatiegids van ARC. Heel leuk natuurlijk zo’n thema, maar hoe maak je dat waar? In figuurlijke zin moet het blijken uit de verhalen van de voorzitter, de trainer, de vele vrijwilligers. Het wil zeggen dat je best oog en oor hebt voor een valse noot, maar het volste vertrouwen hebt dat je die er weer uit weet te halen . Het staat voor optimisme. Ook een noviteit. Hoe noem je dames die op vrijdagavond in de veteranencompetitie spelen? : “Veterinnen”. Treffend is ook de tekst boven het artikel over het G-voetbal “Niemand verliest bij onze wedstrijden” Over maatwerk leveren aan de doelgroep. Maar zit er ook in letterlijke zin muziek in deze gids? Jazeker. Ieder met wie gesproken is gaf een hem of haar inspirerend muzieknummer op. Het werd een lijst van 41 nummers. ARC wint met de tweede plaats een geldbedrag van 100 euro.

Treffend is ook de tekst boven het artikel over het G-voetbal “Niemand verliest bij onze wedstrijden”.

Derde plaats Vroomshoopse Boys

De presentatiegids van Vroomshoopse Boys eindigde als derde in de verkiezing. De jury roemde de ‘fraaie en kleurrijke’ gids. ‘In het voorwoord prijst de burgemeester van de gemeente Twenterand de noaberschap en doe-mentaliteit in het dorp Vroomshoop. Een mentaliteit die hij ook terugziet bij de Vroomshoopse Boys. Buiten het veld de handen uit de mouwen, in het veld de mouwen opgestroopt. Je proeft die mentaliteit terug bij het lezen van de gids. Er gaat een nieuw clubhuis gebouwd worden. Dat kost veel geld, waarvoor diverse acties worden gevoerd. Dat vraagt ook de inzet van velen. Maar het gaat ze vast lukken om het pareltje dat als simulatie al is gepresenteerd te realiseren. Interviews met supporters, voetbalfamilies, trainers , vrijwilligers, voetballers uit de kelderklasse en sponsoren geven de indruk van een club die er goed voorstaat. Zoals ieder jaar is men er weer in geslaagd dit in fraaie, kleurrijke gids naar voren te brengen.’ Ook Vroomshoopse Boys kan een geldbedrag van 100 euro tegemoet zien.

Je proeft die mentaliteit terug bij het lezen van de gids. Er gaat een nieuw clubhuis gebouwd worden. Dat kost veel geld, waarvoor diverse acties worden gevoerd. Dat vraagt ook de inzet van velen. Maar het gaat ze vast lukken.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'