Publicaties

Iedereen in actie voor zieke voetbaltrainer op Texel

Rob Daalder is bijna zijn hele leven lang betrokken geweest bij het amateurvoetbal op Texel. Nu hij ernstig ziek is, komt het eiland massaal in actie voor de jeugdtrainer.

Kerstbomen ophalen, een benefietwedstrijd, een bingo-avond, een concert. Allemaal om geld in te zamelen, zodat jeugdtrainer Rob Daalder (50) van Texel ’94 een operatie kan ondergaan die zijn levensbedreigende situatie moet redden. Bij Daalder werd anderhalf jaar geleden de diagnose liquorhypotensiesyndroom vastgesteld: door een beschadiging in zijn hersenvlies lekt er hersenvocht weg. Hierdoor ontstaat er een onderdruk in de hersenen, met hevige hoofdpijnen, misselijkheid en evenwichtsproblemen tot gevolg. Zijn enige hoop is een Nederlandse neurochirurg die werkt in de Verenigde Staten en die gespecialiseerd is in deze ingreep.

Knikker en vechter
Het was niet de eerste tegenslag voor Daalder. Als kleine jongen liep hij ernstige brandwonden op, nierfalen zorgde via een donornier voor uitkomst, terwijl er ook nog twee keer lymfeklierkanker werd vastgesteld. Alle medicijnen en chemokuren zorgde voor een uitgeput lichaam met een hartaanval tot gevolg. De knokker en de vechter die hij is, heeft zonder klagen dit alles ondergaan, de toekomst zag er weer hoopvol uit. Maar nu hij net alle tegenslagen had overwonnen is anderhalf jaar geleden de diagnose liquorhypotensiesyndroom vastgesteld.

Geld voor een operatie is er niet, vandaar dat het eiland in actie komt voor het bekende gezicht in het amateurvoetbal op Texel. Daalder is al tien jaar trainer en leider van het team waarin zijn zoon speelt, nu de huidige JO17-1.

Crowdfunding
Er is ook een crowdfundingsactie voor Daalder opgesteld. Wie hem wil steunen in zijn strijd kan hier een bijdrage leveren.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'