Publicaties

In memoriam: Ad van de Kimmenade

Op 25 september overleed Ad van de Kimmenade in zijn woonplaats Eersel. Hij werd 75 jaar. Ad was een man die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de voetbalwereld.

Hij is 32 jaar bestuurslid geweest bij zijn vereniging EFC, 19 jaar jeugdvoorzitter en 13 jaar als algemeen secretaris. Tevens was hij tien jaar afgevaardigde en bestuurslid van de NKS District Zuid 1.

Bij de KNVB was hij jarenlang afgevaardigde (vanaf 2001) en later (2013) ambassadeur. Hiervoor is hij ook onderscheiden door de KNVB en de NKS Voetbal. In maart 2019 kreeg Ad voor al zijn verdiensten een Koninklijke onderscheiding (zie foto), Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook voor de LBA (2010) en later de BAV zette hij zich jarenlang in. Een man dus, die grote maatschappelijke verdiensten heeft gehad.

Wat zal hij gemist worden door al de mensen met wie hij in de loop der jaren in al de genoemde functies te maken heeft gehad. Maar bovenal natuurlijk door zijn vrouw, zijn kinderen en kleinkinderen. Hen wensen wij als BAV troost en sterkte toe.

Piet van Eijck

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'