Publicaties
Dries Weber overleden

In memoriam: Dries Weber, erelid van de BAV

Op vrijdag 15 november j.l is Dries Weber op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was erelid van de BAV.

Dries was een terzake kundig persoon die op een veelal humoristische manier zaken op velerlei gebied zeer kritisch aan de orde kon stellen. Hij was actief voor de judosport, zijn voetbalclub RAVA, de belangenorganisatie LBA (de voorloper van de BAV) en de Haagse politiek. In al deze takken van “sport” was hij een zeer kritisch volger, maar wist altijd heel goed waar het om “draaide”.

Ook wist hij zijn plek toen zijn eigen club RAVA verplicht moest verhuizen van het Zuiderpark naar de andere kant van de stad. Hij heeft toen  de LBA ingeschakeld ter bemiddeling. Niet omdat hij dat zelf niet zou kunnen, maar om iedere vorm van belangenverstrengeling te voorkomen.

Dries is tweemaal zeer gelukkig getrouwd geweest en was een echte levensgenieter. Hij genoot ook erg van de toenmalige LBA-weekenden die gehouden werden i.v.m. de jaarvergadering. Kortom, een persoonlijkheid om met veel plezier aan terug te denken.

Dankbaar gedenken we zijn inspanningen voor het amateurvoetbal. Zijn nabestaanden wensen we sterkte nu ze zonder hem verder moeten.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'