Publicaties

In memoriam: Gerrit Boers (80)

Ons erelid Gerrit Boers is op 80-jarige leeftijd overleden.

Gerrit heeft een rijke geschiedenis in het voetbalwereldje. Zijn club was SVZW (in de volksmond Zwaluwen) in Wierden. Hij heeft daar vele functies verricht en een fors aantal jaren de voorzittershamer gehanteerd. Daarnaast was hij jarenlang voorzitter van de Twentse Voetbal Bond (TVB) en had dientengevolge vele contacten met de landelijke KNVB en andere voetbalregio’s in het land. Hij was ook vele jaren districts- en landelijk afgevaardigde bij de KNVB.

Na de opheffing van de TVB, het neerleggen van de voorzittershamer bij SVZW en het einde als afgevaardigde, meldde hij zich na de jaarvergadering van de BZV in januari 1998 bij het bestuur met de mededeling: ‘Ik wil wel wat voor jullie organisatie doen. Ik vind dat er voor gezorgd moet worden dat het zaterdagvoetbal gehoord wordt, dat vind ik erg belangrijk.’

Hij heeft daar 14 jaar aan bijgedragen en de BZV heeft veel van hem opgestoken. Zij rol als secretaris was een goede en dankbare. Gerrit had het vermogen om van een vergadering van twee uur een verslag van 1 A4-tje te maken.

Gerrit kenmerkte zich door niet nadrukkelijk aanwezig te zijn, maar was ook niet bescheiden. Hij verstond de kunst om een uur lang niets te zeggen in een vergadering, om daarna in een minuut een samenvatting te geven met een bijbehorend advies.

Gerrit kenmerkte zich door niet nadrukkelijk aanwezig te zijn, maar was ook niet bescheiden. Hij verstond de kunst om een uur lang niets te zeggen in een vergadering, om daarna in een minuut een samenvatting te geven met een bijbehorend advies. Daarbij speelde zijn pedagogische achtergrond een rol. In zijn werkzame leven was hij leraar aan Het Noordik in Almelo. Gerrit was geen ad hoc figuur, om de drommel niet. Eerst luisteren, dan meepraten.

Voor zijn brede activiteiten in het voetbal is Gerrit onderscheiden als erelid van de TVB, Ridder in de orde van Oranje Nassau, erelid van SVZW en erelid van de BZV (en daarmee automatisch erelid van de BAV). 

Wij zijn hem veel dank verschuldigd. We wensen zijn nabestaanden sterkte en troost in het gemis.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'