Interviews

Corona brengt amateurclubs aan het wankelen, ‘Het moet niet veel langer duren’

Dat de coronacrisis zijn weerslag heeft op het amateurvoetbal is een understatement. Clubs zijn lang dicht geweest en na de maatregel van het kabinet om drie weken lang het publiek te weren en de kantines te sluiten, neemt de stress toe bij de amateurclubs.

Lees meer

Hoe stimuleert de vereniging clubgevoel bij de leden?

Sportverenigingen waar een sterk ‘clubgevoel’ heerst kunnen beter bestand zijn tegen dalende ledenaantallen. Maar wat is clubgevoel eigenlijk en nog belangrijker: hoe kun je het stimuleren? Nanny Kuijsters bestudeerde die vragen in het kader van haar promotieonderzoek voor de Universiteit van Tilburg en Fontys Economische Hogeschool.

Lees meer
vv IJzendijke 100 jaar

vv IJzendijke al een eeuw trotse club in Zeeland

vv IJzendijke heeft er 100 jaar opzitten. Tweelingbroers Luc Hamers (penningmeester) en Walter Hamers (voorzitter) verhalen over hun vereniging die diep verankerd is in de gemeenschap in Zeeuws Vlaanderen.

Lees meer
Rookvrije voetbalclub

Campagne begonnen voor rookvrije voetbalclubs

De opmars naar een rookvrij sportpark is vanaf maart losgebarsten. De KNVB heeft in samenwerking met de Hartstichting alle leden een mailing gestuurd met videoboodschap van de Jan Dirk van der Zee. De directeur amateurvoetbal roept verenigingen op om mee te doen aan een campagne om zo hun club rookvrij te maken.

Lees meer
Jaap Bisschop, voorzitter BAV

Naderend afscheid na 22 jaar belangenbehartiging

Jaap Bisschop neemt afscheid als voorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV). Hij heeft er dan een periode van bijna 22 jaar opzitten waarin hij zich heeft ingezet voor de belangenbehartiging van amateur voetbalclubs.

Lees meer
CSV '28

En toen wilde niemand meer in het bestuur…

Met 1.300 leden en een plek in de meest kinderrijke buurt van het land lijkt CSV ‘28 in Zwolle dé toekomst te hebben. Toch is er één probleem: van al die leden wil er niemand in het bestuur. En dus is de noodklok geluid. ‘Als er niets gebeurt, valt deze vereniging om.’

Lees meer
Jaap Bisschop, voorzitter BAV

Belangen behartigen in tijden van woelig weer

Nu de enquête over de staat van het amateurvoetbal is afgerond, maakt de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) de balans op. Voorzitter Jaap Bisschop gaat dieper in op de resultaten, het beleid dat daarop wordt gemaakt en hij blikt terug op 2016 én vooruit op 2017.

Lees meer
Guus Heijnen sportfilosoof

Sportfilosoof Guus Heijnen: ‘De amateurclub is Nederland in het klein’

Guus Heijnen is sportfilosoof en werkte op verzoek van NOC*NSF mee aan de sportagenda van 2017+. Dat er in de sport een moment is aangebroken dieper na te denken, is volgens Heijnen evident. ‘Het is ook voor voetbalbestuurders tijd de discussie niet langer uit de weg te gaan.’

Lees meer
Jeroen Weijermars van Zjerom

Jeroen Weijermars: ‘Wie als amateurclub niet verandert, wordt een V&D’

Jeroen Weijermars is docent op de Johan Cruyff University en is sportondernemer. Hij is een veel gelezen columnist die vooral schrijft over de veranderende wereld in de georganiseerde sport. Wij spreken hem over twee thema’s: hoe krijgen voetbalverenigingen meer jongeren in hun bestuur én hoe kan de voetbalbestuurder anticiperen op hun omgeving die heel snel verandert.

Lees meer
AllUnited

AllUnited helpt voetbalbestuurders met administratie en communicatie

Het besturen van een voetbalvereniging wordt complexer. Toch zijn er ook initiatieven om de bestuurder te helpen. In een serie artikelen proberen we u daar over te informeren. In de 5e aflevering: het bedrijf AllUnited dat clubs een pakket levert voor administratie én communicatie.

Lees meer
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'