Publicaties
Jaap Bisschop wordt benoemd tot erevoorzitter van de BAV.

Jaap Bisschop erevoorzitter van BAV

Jaap Bisschop is zaterdag 28 oktober tijdens de Algemene Ledenraad Vergadering benoemd tot erevoorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV). Bisschop neemt afscheid en wordt opgevolgd door Ben van Olffen.

Bisschop is sinds de oprichting van de BAV in 2013 betrokken geweest bij de organisatie die is ontstaan na een fusie van de belangenorganisaties LBA en de BZV. Ook daarvoor zette hij zich in voor het amateurvoetbal, bijna 22 jaar was Bisschop betrokken bij de belangenbehartiging van amateur voetbalverenigingen. Eerder gaf hij al aan te stoppen met zijn voorzitterschap van de BAV.

Bisschops staat van dienst was voor de BAV reden om hem te benoemen tot erevoorzitter van de organisatie. Vice-voorzitter Henk Feitsma sprak zijn preses toe in het Van der Valk Hotel in Tiel. ‘Naar buiten, in overleg met derden als FOX , BUMA Stemra en NIDS, stond je pal voor de belangen van onze leden. Samen met COH en CVTD ging je creatief op zoek naar wat goed was voor het amateurvoetbal. Maar je grootste verdienste op het gebied van externe contacten is mijns inziens dat we als BAV steeds kunnen aanschuiven in overleg met de KNVB. We zijn er bij als de ledenraad en het bondsbestuur vergaderen en maken gebruik van het recht op advies tijdens het periodieke overleg met de directeur-bestuurder van het amateurvoetbal. Pure winst’, aldus Feitsma in zijn toespraak.

Bisschop wordt opgevolgd door Ben van Olffen die tijdens de vergadering de goedkeuring kreeg van de leden.

Jaap Bisschop (links) met zijn opvolger Ben van Olffen.

Jaap Bisschop (links) met zijn opvolger Ben van Olffen.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'