Publicaties

Jeugdtrainers hebben moeite met onaangepast gedrag sporters én ouders

Veel amateurtrainers vinden het lastig om met onaangepast gedrag van sporters en ouders om te gaan. Ze weten vaak niet hoe ze verbaal geweld moeten aanpakken.

Uit een onderzoek onder 1.020 amateurtrainers van diverse sporten is gebleken dat zo’n 44% van hen meer begeleiding door de club nodig heeft. ‘Wij vinden de uitkomst van het onderzoek zorgelijk maar niet verrassend. Clubs doen er dan ook verstandig aan om te proberen om hen meer begeleiding te geven. Dat kost natuurlijk tijd en energie. Maar wij zijn ervan overtuigd dat coaching van de coaches zich uitbetaalt. Zij zullen hierdoor minder onzeker voor de groep staan en het verloop zal ook wordt minder worden’, zegt Jens van der Kerk in het AD. Hij is projectleider bij het actieplan Naar een veiliger sportklimaat (VSK).

Uit de enquête blijkt dat bijna de helft van de 1020 ondervraagde trainers behoefte op de eigen vereniging heeft aan aan meer begeleiding.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'