Publicaties
Just Spee KNVB
Foto: KNVB Media

Just Spee moet opvolger Michael van Praag worden

Het bondsbestuur van de KNVB draagt Just Spee voor als kandidaat voor het voorzitterschap van de voetbalbond. Dit is op (unaniem) advies van de speciaal hiervoor samengestelde selectiecommissie. Tijdens de bondsvergadering op maandag 27 mei wordt de nieuwe bondsvoorzitter benoemd. Deze volgt in december Michael van Praag op, die vanwege het bereiken van zijn maximale zittingstermijn aftreedt.

De selectiecommissie vindt Just Spee van alle kandidaten het meest geschikt om de komende jaren de functie van voorzitter van de KNVB te vervullen. Samengevat: ‘Just Spee is een nationaal en internationaal zeer ervaren bestuurder. Hij heeft zowel in het bedrijfsleven, als in de voetbalwereld zijn sporen verdiend. Geworteld in het (top)amateurvoetbal en bekend met het betaald voetbal, is hij een voetbalman die in persoon de verbinding tussen de top en de breedte is. Just Spee is een bewezen teamspeler met voor onze organisatie relevante en complementaire kennis en netwerken.’

Ervaring
Just Spee is als lid van de Raad van Commissarissen van de Eredivisie Media & Marketing vijf jaar lang betrokken geweest bij de exploitatie van de commerciële rechten van de eredivisieclubs. Hij werkte daar als commissaris namens Endemol samen met betaald voetbalorganisaties en de KNVB. De ervaring van Spee als CEO bij zowel Endemol en Stage entertainment is interessant voor de voetbalwereld en de KNVB, in de wetenschap dat (kennis van) media/entertainment van cruciaal belang is in het hedendaagse (top)voetbal.

Meer bij knvb.nl

Foto: KNVB Media

 

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'