Publicaties

KNVB draagt politiechef Frank Paauw voor als opvolger van bondsvoorzitter Just Spee

Het bondsbestuur van de KNVB draagt op donderdag 28 maart 2024 Frank Paauw voor als de nieuwe bondsvoorzitter van de voetbalbond. Paauw, bekend als politiechef van de Eenheid Amsterdam, is daarmee de beoogde opvolger van Just Spee, die vanwege gezondheidsredenen zijn functie bij de KNVB neerlegt.

Tijdens de buitengewone bondsvergadering op donderdag 28 maart wordt de kandidaat voor het bondsvoorzitterschap officieel in stemming gebracht. Zijn beoogde startdatum is 1 juni 2024. Tot die tijd nemen Marianne van Leeuwen (directeur-bestuurder betaald voetbal) en Jan Dirk van der Zee (directeur-bestuurder amateurvoetbal) de voorzitterstaken tijdelijk waar. Aftredend voorzitter Just Spee blijft nog wel actief in zijn rol bij de Executive Committee van de UEFA tot het einde van zijn termijn daar in april 2025.

Selectiecommissie

De kandidatuur van Frank Paauw wordt aangedragen door een speciaal in het leven geroepen selectiecommissie, bestaande uit een brede afvaardiging van het Nederlands voetbal met vertegenwoordiging van de Eredivisie CV (ECV), de Keuken Kampioen Divisie (CED), raad van de commissarissen betaald voetbal KNVB, ledenraad amateurvoetbal KNVB en raad van toezicht amateurvoetbal KNVB. In hun argumentatie noemen zij Paauw “gepokt en gemazeld als leider in een buitengewoon complex, maatschappelijk uiterst relevant krachtenveld.”

Over Frank Paauw

Frank Paauw (65) komt oorspronkelijk uit Soest, studeerde aan de Nederlandse Politieacademie in Apeldoorn en behaalde een doctoraat bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn carrière bij de politie begon in 1986 als rechercheur in Den Haag. In 1999 kreeg hij als districtschef in Rotterdam nadrukkelijk te maken met voetbal met het beveiligen van risicowedstrijden in de Kuip bij nationale en internationale aangelegenheden (Euro2000). Sinds 2019 is hij actief in zijn huidige rol als politiechef in Amsterdam.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'