Publicaties
Hoofdkwartier KNVB

KNVB gaat het aantal districtskantoren halveren

De KNVB wil binnen een jaar het aantal districtskantoren terugbrengen van zes naar drie. De districtskantoren in Heerenveen, Deventer, Amsterdam, Rotterdam, Breda en Nieuwstadt moeten dicht.

De drie nieuwe vestigingsplaatsen worden, volgens voorstel, Zwolle (Noord-Oost), Zeist (West 1 en 2) en Eindhoven (Zuid 1 en 2). Tevens zullen in den lande dertig servicepunten voor de clubs worden ingericht. Daar kunnen de verenigingen terecht met al hun vragen en voor directe ondersteuning.  Met de halvering van het aantal districtskantoren, die meer als back-office dienst doen, wordt 900.000 euro bespaard.

De maatregel, die 3 november is afgekaart, wordt door het bestuur niet alleen als een bezuiniging gezien, maar ook als service naar de clubs. De voetbalbond wil met de inrichting van de 30 steunpunten dichter bij de verenigingen komen te staan. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen. De implementatie van de nieuwe maatregel zal na ongeveer een jaar afgerond moeten zijn.

Donderslag bij heldere hemel
Het voorstel om het aantal districtskantoren te halveren viel sommige bestuurders rauw op hun dak, omdat ze daarover niet waren geïnformeerd. Wel heeft directeur Amateurvoetbal Hans Spierings de afgelopen tijd districtskantoren bezocht om het personeel in te lichten. Alle voetbalverenigingen hebben maandag 3 november een schrijven van de KNVB gehad, waarin de nieuwe maatregel uit de doeken wordt gedaan.

Piramidale opbouw
Binnenkort zal ook het besluit vallen om het betaalde en het amateurvoetbal onder één ‘dak’ te brengen en als een organisatie te beschouwen. Door de invoering van een Overgangsklasse tussen Topklasse en Jupiler League, waarbij een verplichte promotie- en degradatieregeling van kracht wordt, krijgt de KNVB een piramidale opbouw van de competities. Een vierdeklasser kan straks in principe doorstromen naar de eredivisie.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'