Publicaties
Daniel Klijn

KNVB komt in oktober met opleidingen voor bestuurders

De KNVB zal in oktober beginnen met de bestuurdersopleidingen ‘Besturen met impact’. Op achttien locaties in Nederland zal de opleiding te volgen zijn.

De nieuwe leerschool is een voortvloeisel uit de tweedaagse pilot die begin mei is gehouden voor een groep van 15 bestuursleden, waarbij de bestuursleden het eigen functioneren tegen het licht hielden om zo hun rol effectiever te vervullen.

Uitdagender en complexer
Reden voor de voetbalbond om dergelijke cursussen aan te bieden is omdat de rol van bestuurder in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer wordt. Dat vraagt veel van een bestuurder. Maar het biedt de beleidsbepaler ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De KNVB wil met de bestuurdersopleidingen ‘Besturen met impact’ op achttien locaties in het land bestuurders de mogelijkheid geven om zich te ontwikkelen en hen met het juiste gereedschap de club nóg beter te organiseren. De thema’s Persoonlijk leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden, Maatschappelijk Ondernemerschap komen hierbij aan bod.

Wie vragen heeft over de opleidingen kan contact opnemen met de verenigingsadviseur uit uw regio.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'