Publicaties
KNVB Zeist

KNVB zet enquête uit over zaterdag/zondagvoetbal

De KNVB heeft een enquête uitgezet waarin zij een landelijke inventarisatie wil doen over de wensen én mogelijkheden omtrent het zondag- en zaterdag standaardvoetbal (1e elftallen). De vragenlijst is inmiddels verstuurd en kan tot 1 augustus worden ingevuld.

In de afgelopen seizoenen heeft de voetbalbond vastgesteld dat in bijna alle KNVB-districten verenigingen zijn die met hun eerste elftal de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal hebben gemaakt. Ook zijn er verschillende verenigingen die dit nog niet gedaan hebben, maar waarvan de KNVB zegt te weten dat ze hierover nadenken. ‘Door deze ontwikkelingen wordt een belangrijk doel van de KNVB – het organiseren van spannende en aantrekkelijke competities – echter een steeds grotere uitdaging.’

Aan de hand van de bevindingen uit de inventarisatie, gaat de KNVB in de periode september/oktober verder in gesprek met verenigingen en andere betrokkenen. ‘Uiteindelijk streven we ernaar om in november meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het zaterdag- en zondagvoetbal. Na de zomer ontvangen alle verenigingen hierover meer informatie. ‘

Heb je als vereniging of speler vragen over dit onderzoek of heb je de mail niet ontvangen? Stuur dan een mail naar contact@knvb.nl.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'