Publicaties

BAV-erelid Dick Langenbach overleden

Dick Langenbach overledenZo kennen we Dick Langenbach. Aan het roer. Zowel vroeger bij de LBA, als bij de KNVB. Leiding geven en sturen. Dat waren zijn grote krachten. Althans in het voetbalwereldje waar wij hem zo vaak hebben ontmoet, en met hem konden samenwerken.

Na zijn vertrek bij de LBA – waar hij terecht tot erelid werd benoemd – bleef Dick onze organisatie volgen. Hij bezocht met grote regelmaat onze jaarvergaderingen en af en toe troffen we elkaar in Zeist.

In de periode waarin de LBA en BZV fuseerden tot BAV, volgde hij het proces op de voet en gaf er op zijn wijze zijn fiat aan. Tot en met de laatste jaarvergadering was hij geïnteresseerd in het werk van onze belangenorganisatie. Hij las de stukken, maakte zijn analyse, verwoordde die, en liet het vervolgens aan ons over.

En bij het vertrek naar huis – de laatste keer vergezeld door dochter Karin – stak hij ons nog een hart onder de riem met woorden als: ‘Hou je rug recht in Zeist’, of: ‘Hou de kikkers in de kruiwagen’, of:  ‘Goed bezig mannen!’.
Hij gedroeg zich als een soort vaderfiguur, maar wel op die wijze alsof hij het familiebezit aan een van zijn zonen had overgedragen. Niet belerend, maar wel aanwijzingen gevend.

We hebben dat ervaren als een plezierig soort van de organisatie scherp houden. Maar wel met compassie en grote betrokkenheid. We hebben het regelmatig tegen je gezegd, en doen het nu nog een keer: Dick, wij zijn je veel dank verschuldigd.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'