Publicaties

Minder excessen in amateurvoetbal

Het aantal overtredingen waarbij sprake was van buitensporig fysiek en/of verbaal geweld op de voetbalvelden bij de amateurs daalde ten opzichte van vorig seizoen met ongeveer 10% naar 370. In het seizoen 2012/’13 waren dat er 414.

Het aantal ontzettingen uit het lidmaatschap van de KNVB daalde met bijna 40% naar 29. De cijfers van 2013/’14 zijn een reële schatting op basis van de uitspraken van de tuchtcommissie tot nu toe en het aantal overtredingen dat de tuchtcommissie nog gaat beoordelen. ‘Het is positief dat de hele voetbalwereld er in is geslaagd het aantal buitensporige overtredingen net als vorig jaar te verminderen. Toch is en blijft ieder exces er één te veel. Daarom zullen we samen met onder andere verenigingen, scheidsrechters, trainers en voetballers sportiviteit op de Nederlandse velden blijven stimuleren’, aldus een woordvoerder van de KNVB.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'