Publicaties

Minister: Sportclubs zelf ook energie besparen en extra inkomsten genereren

Minister Conny Helder van Sport vindt dat sportclubs die in het nauw zijn gekomen door de stijgende energiekosten ook zelf alle zeilen moeten bijzetten om energie te besparen en extra inkomsten te genereren.

De opmerking komt nadat enquêtes van de BAV en de RVVB hebben uitgewezen dat sportclubs aan de rand van de afgrond staan door de stijgende energiekosten. In het amateurvoetbal staan duizend clubs op omvallen als zij geen adequate steun krijgen. ‘De overheid kan niet voor honderd procent van iedereen de kosten compenseren’, zegt zij tegen het AD.

De minister erkent de problemen die sportclubs hebben en noemt het tegenover het ANP “zorgelijk” dat clubs dreigen om te vallen vanwege de hoge energiekosten. ‘Het is belangrijk dat clubs niet onnodig onderuitgaan en mensen lid kunnen blijven.’ Ze roept leden dan ook op solidair te zijn met elkaar. ‘Het wordt een zware winter.’

Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

Tags:

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'