Publicaties

Niet verplicht op zondag voetballen

Mocht er in de toekomst omwille van de evenredige verdeling van beloftenteams een zaterdagclub ingedeeld worden in een zondagdivisie, dan hoeft deze niet op zondag te spelen. Dat laat de KNVB desgevraagd aan Voetbal247.nl weten. Zondagclubs zullen dan noodgedwongen enkele duels op zaterdagavond moeten spelen.

Indien de situatie zich voordoet dat een zaterdagclub terecht komt in bijvoorbeeld de Derde Divisie Zondag, dan zal deze vereniging zowel haar thuis- als uitwedstrijden spelen op zaterdagavond om 18.00 uur, stelt de voetbalbond in een reactie. Dat heeft echter ook als consequentie dat vanwege een eerlijk competitieverloop de laatste twee speelrondes in de zondagdivisie in dat geval in zijn geheel op zaterdagavond om 18 uur gespeeld zullen worden.

Lees verder bij voetbal247.nl.

2 Reactie(s)

Kijk wat anderen zeggen over deze publicatie.

 1. Dit is werkelijk van den zotte. De zondagclubs moeten maar weer inschikken. We leven niet meer in de jaren ’50. Kom op zeg. We moeten er naar streven het zaterdag en zondag voetbal uit te bannen en gemixte competities opzetten. Kerk en voetbal moeten gescheiden blijven net als kerk en staat.

  Door Jakob Jan Hoeksma op 6 oktober 2017
 2. Terecht dat de KNVB dit benadrukt.
  Zeer vele zaterdagverenigingen zijn opgericht met als doel, vaak ook statutair vastgelegd, om niet op zondag te voetballen.
  Bovendien is er een vrij recent convenant dat bepaalt dat zaterdagverenigingen niet verplicht kunnen worden op zondag te voetballen.
  Daarbij, in het zaterdagvoetbal is er nauwelijks belangstelling voor gemixte competities. De roep daarom komt vrijwel steeds uit het zondagvoetbal.
  Waar in het zondagamateurvoetbal in de laatste jaren geklaagd wordt over een gebrek aan belangstelling enz. is men in het zaterdagamateurvoetbal juist tevreden over de zaterdagcompetities.
  In de wel gemengde tweede divisie zagen de zaterdagverenigingen dalende toeschouwersaantallen en dalende inkomsten.
  Geen gemengde competities voorkomt dat gevoel van “inschikken ” dat in de vorige reactie genoemd wordt.
  En het voorkomt dat het zaterdagvoetbal moet inleveren om het zondagvoetbal op te krikken.

  Door Willem van Veenen op 8 oktober 2017

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'