Publicaties

Olympia ’28 neemt Gulden Gids Award in ontvangst

Olympia ’28 uit Hasselt heeft zaterdag 9 december de Gulden Gids Award in ontvangst genomen uit handen van BAV-bestuurslid Henk Feitsma. De club uit Hasselt ontving naast de oorkonde ook een geldbedrag van 250 euro en een Derbystar-wedstrijdbal.

Olympia ’28 won dit jaar de Gulden Gids Award, de prijs voor de club met de mooiste presentatiegids in het amateurvoetbal. AGOVV uit Apeldoorn eindigde als tweede, OWIOS uit Oldebroek kreeg de derde prijs. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Creil-Bant overhandigde Henk Feitsma de prijzen aan Anissa Selderhuis, die verantwoordelijk is voor de vormgeving van de Hasselter presentatiegids.

Feitsma benadrukte nogmaals hoe content hij was met de gids van de club. ‘Niet alleen de voetballers van het eerste maar ook tal van vrijwilligers zijn voor het voetlicht gebracht. Een duidelijke illustratie dat ook hier vele handen licht werk maken  Te lezen valt verder onder andere dat er een bloeiende damesafdeling is, vandaag de dag niet meer uitzonderlijk, maar wel dat er begin jaren zeventig van de vorige eeuw bij Olympia ook al door dames werd gevoetbald. En als je iemand die al 70 jaar lid van de club is aan het woord laat, word je heel wat wijzer van de geschiedenis van de club.’

Lees hier het volledige juryrapport van de Gulden Gids Awards.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'