Publicaties

Olympia ’28 uit Hasselt is winnaar van Gulden Gids Awards

Olympia ’28 uit Hasselt heeft de mooiste presentatiegids in het amateurvoetbal. Dat heeft de jury van de Gulden Gids Awards bekendgemaakt. De BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) houdt elk jaar een verkiezing voor de mooiste presentatiegids in het amateurvoetbal. AGOVV uit Apeldoorn eindigde als tweede, OWIOS uit Oldebroek kreeg de derde prijs.

De drie winnaars krijgen allen een geldbedrag, Olympia ’28 ontvangt ook nog eens een wedstrijdbal van Derbystar en een oorkonde. Juryvoorzitter Henk Feitsma, bestuurslid communicatie bij de BAV, is lovend over de inzendingen. ‘Prachtige gidsen, zowel naar vormgeving als naar inhoud, bereikten de jury. Mooie foto’s, creatieve hoogstandjes qua vormgeving. In diverse gidsen is gebruik gemaakt van QR-codes om zo ook levende beelden zichtbaar te maken. Verhalen die haast zonder uitzondering optimisme uitstralen. Als de sportieve verwachtingen worden waar gemaakt wordt  het dringen in de linkerrijtjes van de diverse competities. De verhalen over de club verraden trots en dat is mooi. Een item dat echter in vrijwel alle gidsen doorklinkt is de roep om vrijwilligers. Het verenigingsleven is iets waar we in Nederland trots op zijn, maar dat het staat of valt bij de belangenloze inzet van vrijwilligers is helder.’

Hieronder het juryrapport voor de drie winnaars:

‘Maar het is vooral de inhoud die het hem doet rond het thema “dromen”. Je kunt als speler of speelster je individuele dromen hebben van succes op net veld. Dat die dromen wel eens bedrog kunnen zijn vertelt het verhaal van OWIOS 6.’

OWIOS

Alweer een prachtige gids van een club van de Noord-Veluwe. Het Oldebroekse OWIOS presenteert een magazine dat opvalt door een prettige vormgeving. Mooie foto’s en de groen-witte clubkleuren komen niet te dominant maar wel duidelijk naar voren. Maar het is vooral de inhoud die het hem doet rond het thema “dromen”. Je kunt als speler of speelster je individuele dromen hebben van succes op net veld. Dat die dromen wel eens bedrog kunnen zijn vertelt het verhaal van OWIOS 6, de prestatiecurve liep omlaag maar geen nood, de gezelligheidscurve liep navenant omhoog. Als club droomt men van een knallend eeuwfeest in 2025 als het even kan in een nieuw onderkomen. Droomt men van voldoende vrijwilligers voor de vele taken die er zijn. De nieuwe trainer heeft goede hoop op een succesvolle tijd bij OWIOS. Er is de droom om nog meer meiden te laten voetballen. Kortom vele leuke geschreven artikelen die getuigen van een positieve kijk op de toekomst. Deze inspirerende gids, die een inkijk geeft in alle geledingen van de club, is goed voor de derde plaats.

Trots is men ook op het feit dat bij AGOVV nu ook G-voetbal mogelijk is. Past, zo wordt beschreven, bij één van de speerpunten van beleid, namelijk het streven naar diversiteit en inclusiviteit.

AGOVV

“De blauwen gaan voor groen”. Deze uitspraak siert de cover van de fraaie presentatiegids van AGOVV. Trots is men, blijkens de woorden van de voorzitter op zijn prachtig gelegen accommodatie waar ruim baan is voor bio-diversiteit. Een flinke onderhoudsploeg staat garant voor goed onderhoud van het groen op het sportpark. Maar dat het niet om  promotiemateriaal van het NIVON gaat blijkt wel uit de diverse verhalen waarbij vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Trots is men ook op het feit dat bij AGOVV nu ook G-voetbal mogelijk is. Past, zo wordt beschreven, bij één van de speerpunten van beleid, namelijk het streven naar diversiteit en inclusiviteit. Natuurlijk wordt er ook vooruitgekeken naar het komend seizoen. Er is een nieuw trainersduo dat spreekt van een uitdagende competitie. Opvallend is dat er  foto’s zijn  geplaatst van alle teams, van het vlaggenschip tot de minipups. Hierdoor en door de verhalen over het wel en wee van de club, is het een zeer complete, fraai vormgegeven presentatiegids geworden  die beloond wordt met de tweede plaats.

Onderscheidend is deze gids met het OLYMPIA SKILLGAME. In 6 actievideo’s laten 3 spelers van het eerste elftal acties en skills zien. De skills zijn te vinden door een QR-code te scannen.

Olympia ’28

“Wi-j doet’t samen” Met deze woorden begint en eindigt voorzitter Martien Wursten zijn voorwoord in de presentatiegids van Olympia ’28 uit Hasselt. Hij trapt hiermee af in de gids die zich heel prettig laat lezen. Niet alleen de voetballers van het eerste maar ook tal van vrijwilligers zijn voor het voetlicht gebracht. Een duidelijke illustratie dat ook hier vele handen licht werk maken  Te lezen valt verder onder andere dat er een bloeiende damesafdeling is, vandaag de dag niet meer uitzonderlijk, maar wel dat er begin jaren zeventig van de vorige eeuw bij Olympia ook al door dames werd gevoetbald. En als je iemand die al 70 jaar lid van de club is aan het woord laat, word je heel wat wijzer van de geschiedenis van de club. Zomaar een greep uit de verhalen. Maar veel is ook in beeld gebracht. Het verhaal van Olympia ’28 wordt niet alleen verteld in woorden, heel veel kleine afbeeldingen geven ook weer wat zich het afgelopen jaar binnen de club heeft afgespeeld. Op een speciale pagina konden zo de 10 kampioenen van het afgelopen jaar met een teamfoto in het zonnetje worden gezet. Onderscheidend is deze gids met het OLYMPIA SKILLGAME. In 6 actievideo’s laten 3 spelers van het eerste elftal acties en skills zien ( denk aan de schaar, de step over of de akka). De skills zijn te vinden door een QR-code te scannen. De uitdaging is om de oefening na te doen en als bewijs daarvan een filmpje op te sturen.  Kortom een fraaie, verrassende gids, goed voor de Gulden Gids Award 2023-2024.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'