Publicaties

Overtredingen nemen af in amateurvoetbal

Amateurvoetballers hebben het afgelopen voetbalseizoen 363 excessieve overtredingen begaan die tuchtrechtelijk zijn bestraft. Rotterdamse voetballers worden het vaakst gestraft. In totaal is ruim 373 jaar schorsing opgelegd. Dat blijkt uit gegevens van de KNVB.

Geweld op het voetbalveld kwam in december 2012 prominent in het nieuws, nadat de 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere tijdens een wedstrijd door drie jongens van 15 en 16 tegen het hoofd werd geschopt. Ruim een jaar daarvoor voerde de KNVB echter al actief beleid gericht op het voorkomen en hard bestraffen van excessen. ‘We proberen verenigingen en leden daarnaast te helpen om sportief gedrag te stimuleren. Dit beleid werpt kennelijk zijn vruchten af, zo blijkt uit de cijfers‘, stelt de bond.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'